tisdag 4 mars 2008

Henrik Schyfferts roast igår

Fyfaan vad kul och vilken hög nivå alla komiker höll, som var där och roastade 40 åringen.

Det var Magnus Betnér, Kristian Luuk, Petra Mede, David Batra, Anna-Lena Brundin, Fredrik Lindström, Johan Glans, Jonas Gardell, Kristoffer Appelquist, André Wickström och jag som drev, dissade, skämde ut och körde både med varandra och speciellt med Schyffert och i synnerhet hans mamma som fick utstå ett och annat fittskämt.

Allt leddes av Erik Haag på ett föredömligt sätt

Här är i alla fall min text till Henrik Schyfferts 40 års roast.
Improvisationerna kring Anna-Lena och att alla har legat med Henriks mamma och att Erik Haags ansikte såg lika vildvuxen ut som hennes fitta är inte med, men håll till godo.

"Hej kul och vara här...
Alla vet varför Schyffert började med standup.
Standup är det hetaste och det är där pengarna finns.
Listig och snål som han är, t.o.m snålare än Kamprad som också var nazist... hoppar han på standuptåget.
Schyffert är standupkomikernas Skandia Link, likt SkandiaLink hoppar han på andra komikers framgångsvåg, först Wahlbeck som han turnerar med i ett år och sen bara; Vem är Wahlbeck?
Sen turnera ett år med Johan Glans, älskad av publik och av oss komiker men helt värdelös på ekonomi, lite tvärtom Schyffert. Och sedan bara; Vem är Glans?
Och nu är han "mentor" till 22 åriga stjärnskottet Björn Gustafsson, likt en katolsk präst med sin lilla korgosse; Det här ska du göra Björn, det här är bra för dig, lita på mig gosse!
Nej du äcklar mig Schyffert, jag blir hellre masserad av Tito Beltran än lyssnar på dina ordvitsar som du framför med sådana överspel och grimaser att Jesper Odelberg framstår som skakfri.
Men Schyffert har skämt faktiskt, andras, nej jag skojar han har ett skämt som är fantastiskt rolig, nej det var Adde Malmbergs...
Schyffert är unik, lika unik som och ha hittat en ryggrad på en kvällstidningsjournalist.
För det är faktiskt bara Schyffert som kan köra en standupföreställning som han tragglat och kört på Norra Brunn i 4 år inför halvpackad företagspublik för att sedan döpa om den till - THE 90´s ett försvarstal - och alla bara Åhhh vad bra! det är Schyffert, magiskt mmm å vad gott, nyskapande, det smakar inte alls gammal kuk!
För Schyffert kan man inte såga om man är journalist i Sverige för tänk om han gör en sketch av dig. Ja tänk om han gör ytterligare en dålig sketch, spelad av Schyffert i alla roller, för han och hans snåla jävla bolag BrommaMamma, som han har med sin knullkompis Erik Haag, inte har avtal med Teaterförbundet.
När man såg Veckans Nyheter så tänkte man Jo dödsstraff är nog helt okej.
Det var så dåligt så han importerar in en förståndshandikappad finne vid namn André Wikstöm som han lurar på programledarrollen och så kan Schyffert återigen säga; Det var inte jag!
Det var så dåligt att Sveriges sämsta programledare genom tiderna, den tjackskadade Fredrik Virtanen bara upplevs som halvtaskig och inte alls fått jobbet på TV8 för att han är bästis med chefen där.
Det var så dåligt regisserad, producerat och klippt att de inavlade Åsnankopiorna från Shrek, bröderna Schulman upplevs som kompetenta.
Det var så dåligt att om Jesus skulle återkomma så skulle han sticka tillbaks med en gång och säga Fuck you all ni får skylla er själva.
Och du har fuckat oss alla, för likt Jesus har du fått oss att tro att du kan gå på vatten och göra vin av vatten men den som skrattar sist är du, på väg till banken.
Henrik Schyffert, 40 år, i branschen, det är du och Christer Sjögren det och nu när jag ser dig får jag inte glömma och hälsa på min gamle far.
Men det finns bara en Schyffert, Årets manlige komiker, modig som få och Sveriges snyggaste 40 åring, grattis kompis!"

Inga kommentarer: