söndag 29 mars 2009

Newroz/Nourouz på Babel i Malmö igår :)

Igår var vi på Babel (Gamla Jeriko) i Malmö.

Det började lite segt... Malmö var det enda stället där det inte var utsålt på den här Riksteatern turnén.
Lokalen var cool men kanske inte så bra när det är halvfullt, kan tänka mig att det är något annat när det packad med folk... Lokalen var i tre nivåer och man kom långt från dom första och folk var lite avvaktande och som vanligt fick man tjata på dom att dom skulle fram (speciellt för oss standupkomiker är det A och O att publiken är nära) för att showen skulle få den nerv och värme som krävs.

Men jag kämpade på och piskade på och tack vare Golbangs musik och sköna rytmer och en bra standupakt av Melody så var vi snart i full gung och folk började dansa och festa loss sakta men säkert.

I andra halvlek efter paus vart det lättare och Abjeez och Hakan Vreskala band fick sedan stället att koka. (Soran gjorde även han ett bra gig, pinsamt nog så glömde jag och påa honom p.g.a. att jag var tvungen att underhålla publiken under tiden dom skulle rigga på scenen och när det drog ut på tiden och jag var tvungen att improvisera mer och mer... så haha så blev det som det blev, det vart kul men ändå ett misstag som inte borde ha skett ;) )

Efter showen så sprang jag och Soran ut på Malmö stads gator för att hinna titta på andra halvlek av matchen Portugal-Sverige och vi jagade en restaurang, bar ja vad faan som helst och till slut hamnade vi i en hotellbar som egentligen skulle stänga men dom var så snälla så vi fick titta på matchen där... Vilken nervpärs... Shit vad nära C Ronaldo var att skalla in ett mål och vad glad jag var och se att han missade ojoj...

Glada efter 0-0 så gick vi tillbaks till Babel och åt lite kvällsmat med ensemblen och sen så började det ett spontant jammande och handklappningar med 30 musiker i det stora omklädningsrummet en trappa ner... Absurt men übercoolt och t.o.m en tondöv person som jag vågade sjunga och rycktes med, Riktigt kul! :D (Soran klappade händerna ibland och skakade på huvudet ibland åt situationen där han satt på en stol... Jag förstod honom... det måste sett konstigt ut om någon plötsligt skulle komma in utifrån och bara ser svenskar, kurder, perser, turkar, balucher, en armenier och en från Mocambique bara stå och tokjamma)

Efter denna kulturyttring av mångfald så drog jag och Soran vidare för att möta upp David Batra, Robin Paulsson och Erik Börén som hade just avslutat sin Skåneturné och satt i baren på Kramer.

Jag har haft en händelserik vecka, hoppas ni haft en fin och bra vecka ni med. Kram och trevlig söndag på er!

4 kommentarer:

Violen Från Flen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Violen Från Flen sa...

Haha, ok! Jag vet att du tycker att jag hade fula skor - Nu är det typ 1000 gånger du nämnt det. Men du har fel ;) Hur hittade du min blogg? Så du hade inte glömt mig...!
/ Sara

Anonym sa...

Hej Özz

ville bara säga att alla som stod på scenen igår var grymt bra, vilken kväll, har aldrig haft sååååå roligt i hela mitt liv...Gud vad vi skrattade o dansade...:-)

Hoppas ni kommer snart till oss igen :-)

Kramar
Sladde

Anonym sa...

Hej Özz !

Vill bara tack för en underbar kväll till dig och alla som var med, har pratat hela dagen om er.....

Hoppas ni kommer snart tillbaka

Ha det gott
/ Janja