lördag 7 mars 2009

Klubbscenen på Latter den 6/3 recenseras...

Oslo mötte oss med snöblandat regn.

Långt innan showtime hade vi varit och kollat scenen och Standup Norges verksamhet tillsammans med våran bokare Stian i Norge.
Aron som är här i Norge för första gången i sitt liv... hade planerat och skrivit i sin block alla funderingar och undringar om olikheterna mellan det svenska och norska och utsatte Stian för det ena roliga/konstiga frågeställningen efter den andra...

Klubbscenen där vi uppträdde är fin och en intim scen
30% svenskar i lokalen
Mycket folk (nästan fullsatt) och mycket skratt.

Norrmän förstår oss mycket bättre än vi dom.
Betyder det att dom är smartare än oss?
Kanske eller kanske är det bara för att deras TV suger och dom tittar mycket på svensk TV.

Hursomhelst får showkvällen en 7:a av 10.
Den enda som inte verkade riktigt nöjd var nog Ola som jag tror stressades lite av vad han kunde och skulle säga eller byta ut så att norrmännen skulle förstå hans material... klassisk misstag som standupkomiker i Sverige gör, för norrmännen förstår oss som sagt mycket bättre än vi tror... vilket ledde till att Ola vart lite ofokuserad och spretig. Jag tyckte han var helt OK och funkade bra även om jag och speciellt han vet att han kan mycket bättre.
Aron funkade väldigt bra och det oooades en del över han material och folk blev fascinerade av hans återhållsamma stil och lugn på scen.
David älskades av flest gårdagskvällen och fick nog mest skratt, han ändrade inget utan körde på med sin svenska och sin stil vilket var ett smart drag av honom.
Jag avslutade kvällen helt Ok och funkade ;) och var nog under showen en bättre konferencier än komiker.

Vad tyckte ni om kvällen som var där?

Ikväll kl 21:00 är det fullsatt. Så ni som inte kan och får komma ikväll får jättegärna komma imorgon söndag kl 21:00, platsen är Latter vid Aker Bryyge, där det finns en del platser kvar.

Sen blir det nog en rejäl utgång och upplevelse av nattlivet här i Oslo också ;)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja....supa måste man
Komiker är kända för spiritualitet

Lena Nilsson sa...

men du.. måste man boka på latter söndag, lr e de bara å komma dit?, vet du va de kostar lr? vi måste ju stötta våra svenska komiker!!!

Anonym sa...

Det är bara att komma dit ;)
välkommen och tack.
tror det kostar 110 NOK