måndag 19 januari 2009

The Wrestler

Jag har sett en väldigt bra film.

Filmen handlar om en brottare som befinner sig i och och kring amerikansk brottning och dess karisma och attraktionskraft och gör det ärligt, rått och avskalat utan att glömma att även visa dess oftast smutsiga, tråkiga och slentrianmässiga baksida.

Mickey Rourke gör denna fantastiskt miserabla, dumstolta amerikanska brottare "The Ram" som har hållit på i 20 år för länge i filmen The Wrestler och som han gör det, wow vad bra han är.

Även Marisa Tomei som spelar en lite för gammal strippa (även om jag inte tycker det ;) ) gör en grym rollprestation.

En film som handlar om en misslyckad far med alkoholproblem och som istället för att betala hyran spenderar sina surt förvärvade pengar som han får efter matcher i wrestling, på en äldre strippa som han är kär i. En dag får han hjärtattack efter en match och får en bypassoperation samt strikta order att inte brottas mer. Han försöker börja om och leva ett nytt liv samt så tar han även kontakt med sitt bortglömda barn som nu är en vuxen dotter. Hur det går?... Ja se filmen, det är den värd, jag rekommenderar den starkt.

Ett stort plus också för det fantastiska fotot, nära, påträngande ja helt enkelt perfekt filmat för just denna film som mer känns som en dokumentär där man följer en avdankad amerikansk brottare i hans vardag...

2 kommentarer:

Nicklas sa...

Och grymt kudos till Rourke som äntligen lyckats (han vann en Golden Globe), efter att ha hållit sig borta från industrin i 10 år för att han inte kunnat stå för det han gjort/fått erbjudet tidigare. Detta trots att han varit tvungen att sälja allt han ägde för att kunna leva... För övrigt fick han inte betalt för rollen.

Måste se den, avundsjuk på dig nu! :-)

Nicklas sa...

Var det där för mycket "Nils Petter Sundgren"-igt?!? :-()