söndag 25 januari 2009

Sköna dagar i New York...

Jag och New York.

Jag har fikat, shoppat, gått på bio, ätit goda middagar, träffat kompisar och deras kompisar, gått ut på ställen och sett såå mycket standup så att jag nästan blivit mätt på det.

Jag har i och för sig inte hunnit skriva om alla jag sett eller alla klubbar jag varit på och märker nu att jag bara skrivit om Comedy Cellar... men men så blir det ibland.

Kvaliteten på standupklubbarna Gotham, Caroliners, Comedy Cellar och Standup New York är hög medans det på ställen som Comedy Corner och Laugh Lounge är lägre.

För dom som är i New York och inte vill chansa rekommenderar jag Comedy Cellar, där ingen komiker får köra mer än 15 minuter oavsett hur känd han är vilket ger en "vill ha mer" känsla och sen när någon är dålig, (inte så ofta på den här klubben) ger en "jaja snart är det över" känsla.

Komikerna då?
Ja det är nästan som hemma, skiftande, men dom som är riktigt bra här, har på något sätt en annan växel, en högre växel än dom som är riktigt bra hemma i Sverige verkar det som när man ser dom första gången, men sen så känner man att det var nyhetens behag efter att man sett dom en eller två gånger till så till slut blir det ungefär samma som de riktigt bra komikerna hemma i Sverige vilket är väldigt kul...

Idag blir det standupmaraton framför Comedy Central som har en special dag med bara de 20 bästa och framröstade komikerna.
Detta från morgon till kväll blir mitt arbete här på mitt hotellrum i Chinatown, liggsår och magkramp har jag framför mig ;)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Varför skulle USA komikerna vara bättre?
Kolla in grekiska, vitrysska eller bulgariska komiker
I Zimbabve har de svårt att hålla sig för skratt

vera sa...

Tja Özz! Tänkte bara fråga om ni har bestämt vilket datum Skrattstock ska vara på i år? Var nämligen förra vårens höjdpunkt... Ha det fint!!

ÖZZ NÛJEN sa...

Hej Vera.
Skrattstock kommer att vara den 30 maj på Långholmen och som vanligt gratis :)
mvh Özz

Anonym sa...

Gratis på Långholmen?
Vet du vad det kostar att sitta där?