torsdag 22 januari 2009

Tunnelbanan i NY samt en stor film...

Efter att förirrat mig i New Yorks tunnelbanesystem och lyckats av misstag ta två expresståg som i hög fart åker förbi den station du ska av på och din min är både dyster och desperat för att du vet att nu och igen så kommer du bli försenad och än mer försenad... så skulle jag skulle träffa en amerikansk standup komiker... 55 minuter försenad väntade han på mig så snäll som han var... Vi fick en bra pratstund och mötet kommer att leda till lite större grejer i framtiden.

Jag bjöd han på japanskt mat som en liten ursäkt, gott var det i alla fall, Beef Teriyaki, riktigt god namnam!

Sen gick jag och tittade på en film senare på kvällen och vilken film det var! Det var säkert 10 år sen som jag har sett 2 utomordentligt bra biofilmer så kort tid efter varandra.

Filmen heter Slumdog Millionaire och handlar om en indisk kille, Jamal, tillhörande den muslimska minoriteten i landet som hamnar på heta stolen i Vem vill bli miljonär?
Varje fråga leder till en tillbakablick på hans och hans brors, Salim, uppväxt, äventyr och förehavanden samtidigt som hans eviga kärlek till en tjej, Latika dyker upp under tiden...

Mycket vacker, sorglig, glad, rolig, vacker, ful, helt enkelt en stor film om stora eviga frågor.

Se den också, rekommenderas varmt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu vet du hur gamla har det
Även utan T-bana

Anonym sa...

Håller med, filmen är ett mästerverk! Ett måste bara.