söndag 15 februari 2009

Varat...


Det finns ord och uttryck som försöker fånga den tid eller anda som finns där och då och som på något sätt blir eviga och sanna och aldrig blir bortglömda såsom t.ex. 
"Att vara eller inte vara, det är frågan..." dessa berömda rader taget ur Shakespears Hamlet.

Den som i mitt tycke fångat den tid vi lever i bäst med ett sådant liknande uttryck är skådespelaren Anders Byström som jag lärde känna vid min korta tid på Uppsala Stadsteater, han sa. "Att vara en vara eller inte vara en vara, det är efterfrågan..."

Mitt sätt att försöka förklara min tid och situation är enkelt. Jag säger bara. "Frågan är... Kan man bara inte få vara?"9 kommentarer:

Anonym sa...

Tiden läker alla sår....även om de varar

kajsa sa...

intressant blogg özz! du skulle tipsat om den tidigare :)

Förorts-kurden sa...

Såg dig i Medborgarplatsen häromdan. Hade svårt att känna igen dig från början vid spärrarna, så gammal som du var, men jag är ju trots allt kurd och en kurd känner alltid igen en annan kurd :)
Tänkte skrika Özz! Men jag såg kameran och ville inte störa dig :D

claes mako sa...

azzå Özz, lek inte. du är fettunge din rumpnisse. åk hem till ditt land! ahh justeja, du har ju inget land. du är kurd. din kurdapa. åk till ett zoo och ät banan din laaaaaaachhh

claes mako sa...

H A T A R D I G Ö Z Z F I T T A

claes mako sa...

do kann inteh svenscka do ar kurd

Anonym sa...

Hej, vad roligt att hitta in till din blogg! Tråkigt bara att ni svenska komiker med blogg oftast bloggar på blogspot.com. Det går knappt att skicka kommentarer då. Blogg.se är mycket bättre ;) Där kan man designa om bloggen mycket enklare med.

Ha det toppen! Mvh Mimmi
http://mimmisdesign.blogg.se

Anonym sa...

Hej özz!
Jo det är så här att jag har hört ett rykte om att det var ett par fjortisar som var och lämnade en kartong kinderägg till dig här för några veckor sen...stämmer det?

Anonym sa...

Hej Özz! Jag hade tänkt gå och se dig när du roastar Björn men det står i ticnet att det är 20 år åldersgräns. Kan man komma in om man har en som är 20/över 20 fast man själv är under 20? :)