söndag 25 maj 2008

Oro som gav ro...

Idag när jag var och handla på Willys med frun så kom det fram två ganska stora snubbar av utomeuropeisk ursprung, de såg ut att komma från Mellanöstern eller Nordafrika.
Jag tänkte; Å nej, jag orkar inte, inte här på en stormarknad, en söndag eftermiddag, ähh jag orkar inte, jag skiter i och pallar inte slåss eller munhuggas...
De två bara; Hörrö du är bra på det du gör, du säger bra saker, fortsätt så!
Sen gick de bara, bägge två, sida vid sida mellan de långa varugångarna som två klippblock som försvann in i stormarknadens horisont och jag bara stod där med ku(r)ndvagnen med huvudet fullt av ingenting, en oro som hade förvandlats till ro och min fru frågade vad det där handlade om och jag skakade på axeln och sa de ville bara säga att jag var bra.

Imorgon kl 05:00 bär det av till den befriade delen av Kurdistan för att spela in Veteran-TV för UR. Det är bara jag och en fotograf som heter Emil och som är riktigt duktig som ska iväg.
Jag får se den delen av mitt vackra land som är fritt från förtryck av andra folkgrupper eller stater som Turkiet, Iran eller Syrien och får samtidigt tillfälle att göra det program som jag älskar att göra, nämligen belysa de äldres situation och vad vi missar och inte förstår att ta tillvara på i form av kunskap och erfarenhet.

Jag hoppas att vi ses snart igen, kramar Özz

2 kommentarer:

Rulle sa...

Jag såg på en skylt också på Willys
att det vinglas i gångarna
Visade sig vara vin glas
Vi gamla har inga problem
Däremot de unga som ser vad som väntar

Anonym sa...

Özz, vad tycker du om att din kurdkompis har sålt sig till din bästa kompis Alex Schulman och Aftonbladet? Haha...kaxigt av alex att sno "lillkurden". Han fick säkert bra betalt även fast han inte är speciellt rolig...