lördag 10 maj 2008

Göteborg ikväll för Förorternas Riksdag

Ikväll ska jag uppträda och jag känner mig laddad och avslappnad på samma gång.
Jag ska uppträda på ett evenemang som heter FORIX- Förorternas Riksdag.
Såhär skriver de om sig själva...

"Forix - Förorternas Riksdag. Samhället kan inte utvecklas om inte alla är med. Forix ger dig möjlighet till kunskap, påverkan och delaktighet i vårt samhälle.Kunskap är makt. Med makt får man inflytande och kan påverka.Forix vänder sig till Ungdomar som bor i Sveriges förorter. Vi vill komma i kontakt med dem som vill vara med och påverka eller dem som undrar om det är någon idé att ens göra sin röst hörd. Forix kommer i första hand att vända sig till Sveriges förorter till Göteborg, Malmö och Stockholm".

Jag känner mig lite kluven, har nu bott i detta landet i snart 25 år och är lite skeptisk till att det hela tiden är förorter med flest s.k. invandrarungdomar (varav de flesta är födda i Sverige och inte vandrat in...) som hela tiden ska integreras och VILL integreras.

Det är ju förorter som Lidingö, Danderyd, Örgryte och Limhamn som INTE vill integreras och INTE vill ha integration, det är ju där det största problemet finns... så tycker jag.

4 kommentarer:

Ica sa...

Håller med dig men måste dumt nog påpeka att man i Malmö inte ser Limhamn, Bunkeflo och Hyllie, Jägersro ("rikemansdelarna utanför Centrum") som förorter, det är bara Rosengård som ses som en förort i Malmö..vilket är väldigt konstigt då Limhamn ligger längre från själva centrum än rosengård och jägersro ligger bakom rosengård...

Anonym sa...

Jag har bild Bloggat om din krönikörsida i tidningen "Dagen Arbete"
Det var en jätte bra krönika.
Kolla på http://maxthorell.blogspot.com
Du var ett roligt och bra 1:a Maj tal du höll på "Debatt".

Anonym sa...

Om nu förorter som Lidingö, Danderyd, Örgryte och Limhamn INTE vill integreras och INTE vill ha integration kan inte dem få ha det så då??

och varför drar DU bara skämt som tyder p att du tycker sverige och svenskar är så värdelöst?

du vet, att det är inte bara svenskar som kan vara rasister...

ÖZZ NÛJEN sa...

Om du Anonym någonsin sett en show med mig... vilket verkar högst tveksamt... så skulle du redan veta det många som sett mig live vet, nämligen att jag säger att vi alla är rasister, alla och att jag tvärtom pratar om hur bra Sverige är och hur ännu bättre vi kan bli. SÅ DET SÅ! mvh Özz