tisdag 21 april 2009

Hej alla så här ser pressmeddelandet ut.

Stockholm Comedy Festival - nu släpps biljetterna!
Stockholm Comedy Festival, Sveriges första internationella komikerfestival börjar ta form.

Flera internationella artister är redan kontrakterade, dessutom medverkar den svenska komikereliten. Det blir också en landskamp i humor mellan Sverige och Norge.

Allt på 7 scener i Stockholm under tre dagar i augusti.
Tisdag den 21 april släpps biljetterna.

Tisdag 21 april släpps biljetterna till Stockholm Comedy Festival.
Södra Teatern blir navet, men festivalen är så stor att fler scener kommer att involveras.

Nu vidtar en intensiv period där det sista ska sättas. Alla uppdateringar kommer att finnas på www.sodrateatern.com

Komikern Özz Nûjen och Anders Ålander, producent på Södra Teatern är drivande krafter bakom festivalen. De har precis kommit hem efter en vecka i New York där de kollat in comedy-scenen för att sätta några av de internationella artisterna. Fler är på ingång.
-Det händer fruktansvärt mycket där. Vi tycker det var roligare att titta på de artister som är nya och upcoming än de som redan är stora etablerade. Det har styrt våra val, säger Özz Nûjen.

Kontrakterade internationella artister är Jessica Kirson, mästare på att fånga olika karaktärer och ett av de starkaste nya namnen som redan hunnit med flera tv-shower.
Godfrey som bygger mycket av sina föreställningar på improvisationer och driver med fördomar och lyten.
Ett annat namn är Jason Andors, dansaren som blev komiker efter att skadat sig under en breakdansuppvisning på en bar mitzvah. Bar Mitzvah är en judisk ceremoni för pojkar som uppnått sin religiösa myndighetsålder."Den roligaste vita killen i USA" har komikergurun Sean P.Diddy Combs sagt om honom.

Bland de svenska artisterna är det klart att Babben Larsson och Henrik Schyffert kommer att medverka. Dessutom kommer Grotesco och Henrik Dorsin som står bakom den osannolika hiten Tingeling att vara med. Melodifestivalens pauslåt blev, som väl alla vet tävlingens mest nedladdade låt. -Fan va det ska bli kul att få vara med när Stockholm får en egen komedifestival. Jag ser fram mot att sätta upp Grotesco live, säger Henrik Dorsin.

I humorlandskampen mellan Sverige och Norge försvarar Ann Westin, David Batra och Måns Möller de svenska färgerna.
Broderlandet i väst ställer upp med sina tre största komiker; Dagfinn Lyngbö som bygger sina föreställningar på vinklingar av vardagliga situationer, Lisa Tönne, adopterad iranska från Trondheim med en intelligent ironi som vapen samt Dag Sörås som bjuder på en blandning av dagsaktuella politiska händelser och betraktelser från det egna privatlivet.

Italienska Ennio Marcetto gör ett rally genom pophistorien i designade papperskreationer. En osannolik blandning av kabaré, drag, mim och vaudeville.

Andra artister som medverkar på festivalen är bland andra Henrik Schyffert, Klungan, Ann Westin, Soran Ismail, David Batra, Johan Glans, André Wickström, Måns Möller, Hasse Brontén, Ami Hallberg Pauli, Thomas Järvheden, Lennie Norman och Adde Malmberg.

Bakom den stora satsningen står Södra Teatern och ROA Produktion, en sammanslutning där gräddan av svenska komiker ingår, bland andra Özz Nüjen, Johan Glans, David Batra, Måns Möller och Thomas Järvheden.
Läs mer om Roaproduktion på: www.roaproduktion.se
Hela Södra Teaterns program, uppdateringar, högupplösta bilder och möjlighet att lyssna: www.sodrateatern.com

2 kommentarer:

Anonym sa...

Imponerande
Vem står för humorn?

Ellem sa...

Kul!
skulle inte stand-upgalan vara i samma veva?