söndag 25 maj 2008

Oro som gav ro...

Idag när jag var och handla på Willys med frun så kom det fram två ganska stora snubbar av utomeuropeisk ursprung, de såg ut att komma från Mellanöstern eller Nordafrika.
Jag tänkte; Å nej, jag orkar inte, inte här på en stormarknad, en söndag eftermiddag, ähh jag orkar inte, jag skiter i och pallar inte slåss eller munhuggas...
De två bara; Hörrö du är bra på det du gör, du säger bra saker, fortsätt så!
Sen gick de bara, bägge två, sida vid sida mellan de långa varugångarna som två klippblock som försvann in i stormarknadens horisont och jag bara stod där med ku(r)ndvagnen med huvudet fullt av ingenting, en oro som hade förvandlats till ro och min fru frågade vad det där handlade om och jag skakade på axeln och sa de ville bara säga att jag var bra.

Imorgon kl 05:00 bär det av till den befriade delen av Kurdistan för att spela in Veteran-TV för UR. Det är bara jag och en fotograf som heter Emil och som är riktigt duktig som ska iväg.
Jag får se den delen av mitt vackra land som är fritt från förtryck av andra folkgrupper eller stater som Turkiet, Iran eller Syrien och får samtidigt tillfälle att göra det program som jag älskar att göra, nämligen belysa de äldres situation och vad vi missar och inte förstår att ta tillvara på i form av kunskap och erfarenhet.

Jag hoppas att vi ses snart igen, kramar Özz

lördag 24 maj 2008

För gammal för ung

Ikväll blev det en riktigt rolig men lite stökig fredagskväll på Norra Brunn.
Det var också kul och se hur Soran Ismail tog hand om häcklare, det var första gången jag såg honom göra det.
Efter showen gick vi till Riddarkällaren med Soran, jag och min fru.
Otrevliga dörrvakter, garderobierer som sover på jobbet och väldigt ungt klientel, shit vad ungt och man kände sig dragen till när man själv var 18 och tänkte att inget eller väldigt lite hade förändrats.
Jag och frugan drog, vi kände oss som två farsor/morsor på stan och tyckte musiken var för hög och ungdomarna otrevliga och jag ler nu inombords och tänker shit jag är gubbe! Gubbe är vad man har blivit och för gammal för ungt leverne...

måndag 19 maj 2008

Jag är sämst på mycket...

men allra sämst på att umgås socialt i större sammanhang och mingla.
Jag är sämst på att mingla.
Jag suger på att chittchatta.
Jag känner mig värdelös och orkeslös just nu.
Jag är trött, slutkörd och halsen börjar strejka och huvudet börjar värka och jag är sur och förbannad på mig själv för att jag missar Extra Extras avslutningsfest.

Men jag är glad för att jag lever, inte varit inlåst i en källare i 24 år, eller begravd under rasmassor eller suttit i turkiskt fängelse.

Jag är så tacksam och glad hela tiden och därför blir jag sned och pissförbannad när jag inte kan leverera och vara där jag vill vara med vänner som Måns Möller, Gustaf Skördeman och Hasse Brontén mfl.

Klorrenat kyckling.

Klorrenat kyckling... mmm vad gott.
Vad kommer härnäst?
Svavelsvept kalkon eller Kadmiuminpackad anka.

fredag 16 maj 2008

Nöjesfabriken i Karlstad igår...

Det var verkligen en fabrik.
Det var verkligen mycket nöje i den.
Bowling, Gocart, Disco, stor scen och fan och hans moster.
Det var verkligen stort.
Jag och Jonas Åhlund körde för ca 700 pers.
Det var verkligen stimmigt.
Det var Jonas första stora företagsgig.
Jonas Åhlund imponerade stort.
Det var verkligen inte lätt att köra.
Men vad göra?
Istället för att tveka och förstöra är det bara tuta och köra.
Vilket Jonas gjorde och fick beröm av många i publiken sedan.
Han gjorde det man alltid ska tänka på när man kör standup eller föredrag.
Man ska vara förberedd och koncentrera sig på de som skrattar.
Inte koncentrera på de som inte skrattar.
Det var verkligen kul och lärorikt.
Nu är det verkligen dags att åka hem till Sthlm.

torsdag 15 maj 2008

Rätt förutsättningar på Gotebar i GBG

I en lokal fylld till bristningsgränsen...
Med bra placerad scen...
Med en bra mikrofon...
Med en duktig och engagerad personal...
så fanns alla förutsättningar för en bra kväll...

Det blev en väldigt bra kväll.

Martin Krantz var skön, avslappnad och en väldigt bra konferencier.
Kadir Meral med sin gråhåriga charm blir bara bättre och bättre.
Niklas Andersson var asagrym, faan vad rolig han var.
PAUS
Martin Krantz återigen skön och bra
Jag. Hälften av min akt på 45-50 minuter gick väl åt till att prata och improvisera med publiken, det vart kul, för publiken i GBG svarar och kommer med tillrop, mycket roligt.

Slut på kvällen...

Idag åker jag och Jonas Åhlund till Nöjesfabriken i Karlstad och ska köra företagsgig för Dialect/Karlstad, det ska bli kul.

onsdag 14 maj 2008

Standupstar igår och Gotebar ikväll

Igår kväll efter en inspelning med sista Extra Extra för TV3 så skynda jag mig till Komikaze på EGO. Mina standup elever skulle köra tillsammans efter en månad, en var frånvarande så de var 9 till antalet. Med en scen placerad precis vid ingången, en trasig mick, personal som skiter i att det står folk på scen och en liten klick dryga och lite korkade brats så hade de det inte så lätt...

Standup måste få rätt förutsättningar.
Standup måste få rätt förutsättningar.
Standup måste få rätt förutsättningar.

Jag tror Cecilia von Strokirch sa det bäst att eftersom hon jobbar som bibliotekarie så sa hon att nästa gång så ska hon öppna ett bibliotek utan böcker eftersom man tydligen kan köra standup utan en fungerande mick...

Jag vart ändå imponerad av mina standupelever, de skötte sig galant, de hade det tufft under de dåliga förutsättningarna, men de var ännu tuffare, modigare och roligare än sin omgivning.

Men den som ska ha mest credd är ändå Mike Räsänen som kör och kör och kör på oavbrutet med ominskad frenesi trots motarbetande och oförstående restaurangchef och personal...

Ikväll är jag i Göteborg för fjärde gången på mindre än en månad och just ikväll kör jag på Gotebar. Det ska bli kul och jag känner mig laddad, skönt med rätt förutsättningar.

söndag 11 maj 2008

Åååå vi är AIK igen...

Skönt med 2-0 seger över Malmö FF men det satt långt inne... missad straff, fantastiska räddningar, nervpirr och fullständig glädje när MÅÅÅLEN äntligen kom.

Glädjen är lite grumlad måste jag säga, för under matchen när det var ungefär 20 minuter kvar så skrek jag åt en gubbe i sina bästa 50+ ålder att hålla käft.
Han skrek högt; Men du kan inte blåsa bara för att en jävla neger viftar!
Men det som störde mig var att en annan person som jag inte såg skrek åt mig; Håll käften själv!... Sverige börjar bli kallare... men jag ska tamigfaan värma upp det, jag och många med mig vet att vår sak är rätt...

På planen så gör färgade killar för vårt AIK mål
Samma gubbe som skrek; Jävla neger! utbrister i vrål
Jaaaa vårt AIK gör vackra mååål!
Hahahaha nu tar vi allihop en gemensam Skååål!
Där fick Skånejävlarna vad de tål!

Rasisten i oss alla bor och gör stora hål
Ibland borde vi tvätta våra munnar med tvål
Vi säger att vi ofta har en vilja av stål
ibland så stark att vi bränner andra folk på bål

Hjärnor med hål
fulla av alkohol
som de inte tål
onda vrål
sticks som nål...

lördag 10 maj 2008

Göteborg ikväll för Förorternas Riksdag

Ikväll ska jag uppträda och jag känner mig laddad och avslappnad på samma gång.
Jag ska uppträda på ett evenemang som heter FORIX- Förorternas Riksdag.
Såhär skriver de om sig själva...

"Forix - Förorternas Riksdag. Samhället kan inte utvecklas om inte alla är med. Forix ger dig möjlighet till kunskap, påverkan och delaktighet i vårt samhälle.Kunskap är makt. Med makt får man inflytande och kan påverka.Forix vänder sig till Ungdomar som bor i Sveriges förorter. Vi vill komma i kontakt med dem som vill vara med och påverka eller dem som undrar om det är någon idé att ens göra sin röst hörd. Forix kommer i första hand att vända sig till Sveriges förorter till Göteborg, Malmö och Stockholm".

Jag känner mig lite kluven, har nu bott i detta landet i snart 25 år och är lite skeptisk till att det hela tiden är förorter med flest s.k. invandrarungdomar (varav de flesta är födda i Sverige och inte vandrat in...) som hela tiden ska integreras och VILL integreras.

Det är ju förorter som Lidingö, Danderyd, Örgryte och Limhamn som INTE vill integreras och INTE vill ha integration, det är ju där det största problemet finns... så tycker jag.

fredag 9 maj 2008

Åååå vi är AIK...

AIK vann igår med 2-1 och min dag var räddad, det var skönt men blev lite sent.
Det hade inte varit kul att åka hem med en förlust och hade det blivit så skulle Norrköping ha liknat Göteborg efter ett EU toppmöte.
AIK fans är härliga när vi vinner men ajajaj så farliga både mot oss och vår omgivning när vi förlorar...
Idag ska jag ta det lugnt, jag har bara ett möte och sen lite hemjobb och sedan bara med en sköönt avslappnad dag med frun.

torsdag 8 maj 2008

Torsdagslunk och AIK feber

Vilken fruktansvärd huvudvärk jag hade igår efter att jag kom hem från Östersund, det bara dunkade och dunkade, neeej det var ingen baksmälla för då hade jag förtjänat det.
Alltså jag hade t.o.m. ont i håret så jag försökte lägga mig i sängen, släcka ner och dra ner persiennerna.
Men det blir ju aldrig mörkt, det blir ju ta mig faan inte mörkt i dessa dagar.

Nu mår jag lite bättre i alla fall och det ska bli så sköönt och bara vråla ut och skrika o hejja på mitt kära AIK när de slår IFK Norrköping på bortaplan. Jag åker dit med min pappa och det ska bli så jävla väldigt roligt, ajjajjaj mitt huvud jag fick ont nu när pulsen ökade...

söndag 4 maj 2008

Göteborg i tre dagar, Gotland imorgon och Östersund övermorgon.

Vad sköönt det är att komma hem till sin säng, sitt hus, och skita i sin toalett under sitt tak.
Efter tre händelserika dagar i Göteborg varav två med min vackra fru som sin vana trogen drog mig runt i affärer efter skor i tre timmar!!! Jag kommer aldrig att förstå det där, aldrig, jag fick träningsvärk i låren på riktigt, utan att överdriva, träningsvärk... måste börja träna och sluta gå i affärer eller tvärtom.

Jag körde min enmansshow Mistero Buffo fredag och lördag på den vackra, helt underbara scenen i Storan som rymmer ca 600 pers men det kom bara 120-130 pers per show så sammanlagt ca 250 pers såg showen, jag måste ärligt säga att det kändes tomt och lite för stort när det inte kommer fler.
Showens starttid var så tidigt som kl:18:30 och jag gav allt för min publik, allt och lite till, de som kommer fastän det är strålande varmt och härlig solsken ute och kommer in i ett mörkt teaterrum de ska faan ha hela mig och inget mindre än hela mig och min energi, det är det minsta jag kan göra för en sådan publik. TACK ni som kom, tack!

Imorgon kör jag showen på Gotland i Visby och övermorgon kör jag den i Östersund.

fredag 2 maj 2008

Jag har hållit mitt första 1:a Maj tal och så här såg det ut...

Så har man gjort sitt första 1:a Maj tal efter att ha fått löfte om totalt fria händer och innehåll.

Efter mycket betänkande så kom jag fram till att jag ville säga detta.

Vill ni se hela Debatt på SVT så klicka här då jag även är med och deltar i bägge diskussionerna, både om våra pensionärer och om den så kallade mörkläggningen av media om hur mycket invandringen egentligen kostar. Jag fick det sista ordet, jag bara tog den och det blev det som fick avsluta hela debatten, hoppas det fick den effekt jag önskade...

Idag är det även en stor artikel om mig i dagens Aftonbladet det blev faktiskt helt okej tycker jag. Det mycket tack vare att journalisten Joacim Persson var och är en hygglig och juste kille och fick med allt utan att lägga till något extra.

torsdag 1 maj 2008

Sista Talkshowen igår på Mosebacke

Det var nästan fullsatt på Mosebacke.
Jag blev nästan nervös för att det var sista talkshowen.
Men också nästan lättad över att det var den sista.
Kvällen blev nästan för bra för att vara sann.
Jag blev nästan rörd över hur fina och duktiga mina gäster var.

Magnus Betnér visade än en gång hur fin, grym och skön han är både på och utanför scen.
Tilde de Paula visade än en gång hur duktig och underbar hon är både med och utan TV-kameror.
Anders Celin visade än en gång hur underhållande konstig och konstnärlig han är.
Johan Uddenberg visade än en gång hur talangfull och rolig han är och kommer att bli.

Tack till min underbara fru Hanna som har jobbat som värdinna på nästan alla shower och tagit hand om gästerna,
tack till Klas Åkerblom för alla fina annonser, tips och keycards,
tack till min fantastiska producent Anika Beclijevski som hjälpt mig med att boka gäster och research,
tack till min duktige ljud- och ljustekniker Skinny,
tack till mina fina föräldrar som varit på nästan alla shower och stöttat,
tack till ComedyTV och speciellt Petter
och slutligen tack till ALL PERSONAL på Mosebacke som visat tålamod, kärlek och prov på proffsighet även då det varit både fullsatt och glest med folk.

Tack även till publiken som kom för utan er blir det ingen show och inget kul, TACK!

Det har varit en fin resa och jag har spelat in vartenda kväll och lärt mig mycket.