torsdag 28 augusti 2008

Svenska Standup Galan 2008... Reflektioner...

Med Galan i färsk minne.

Marcus och Fritte ledde den med fast och väldigt rörliga och roliga händer och händelser.
Jag blev oerhört imponerad av deras humor och proffsighet och senare väldigt glad över att jag hade anlitat dom som konferencierer för Galan, i Stockholms Comedy Klubbs namn.
'
Tack Marcus och Fritte för att ni hade med er det ascoola bandet från Malmö, Billie The Vision and The Dancers, shit vad bra dom var och vilken fart!!!

Babben var och är en solklar vinnare och det var rörande och se hur rörd och glad hon blev över priset. Hennes tacktal innehöll både standuphistoria och roliga historier.

Tobias Persson mannen, myten och den blivande legenden, uppträdde jag med för några timmar sen på Norra Brunn och han visade återigen varför han var värdig sitt pris som Årets Manlige Standupkomiker. Han är faktiskt skönt vass i ett gulligt yttre.

Björn Gustafsson är väldigt hypad och för och vara så hypad så levererar han gång efter gång efter gång. Han är grym och en väldigt fin kille som på köpet är väldigt väldigt rolig. Att han fick priset som Årets Nykomling var väl ingen WOW eller VA? Det var roligt och höra hans tacktal där han pratade om att det här priset skulle öppna dörrar för honom och att det skulle bli som ringar på vattnet, roligt...

Magnus Betnér fick Juryns Hederspris och fick den för för att han var Magnus Betnér, en cool, rolig och viktig standupkomiker som betyder mycket för sin samtid och andra komiker, otrolig driftig och en inspiration för många.

SVT och Morgonsoffan fick Årets Skrattstock för bästa humor eller humorrelaterat innehåll på webben och att Mats Grindberg kom och tog emot priset var kul att se och lika roligt var det att se Peter Nyrén glad på efterfesten. SVT ska ha eloge och jag hoppas dom fortsätter sitt arbete.

Bungy Comedy med Klas Åkerblom och Anders Celin, det dom två har gjort för svensk standup är ofattbart och oförglömligt, riktiga hjältar som gav sitt pris, till allas älskling Björn Gustafsson som började där och körde standup för första gången på nybörjarklubben, Bungy Comedy med den snyggast formulerade motiveringen. "Ingen motivering behövs"

Tack alla i juryn, Janne, Jakob, Lena, Elin, Niklas och Martin för ert fina jobb.
Tack alla kolleger för att ni var där och stöttade.
Tack Södra Teatern och tack Sara Liljedahl på bokastandup.se som är en klippa!

Tack all publik för att ni förgyllde festen med era skratt, för utan er är vi ingenting.

3 kommentarer:

Anders sa...

Tack!

Anonym sa...

Tack för en sjukt roligt kväll på NOrra BRunn igår Torsdag, ditt skratt är olsagbart

Anonym sa...

Bra jobbat med galan! På alla sätt.
Komikaze-nytt som Fritte körde var en höjdare. Borde bli stående inslag...

Kram,
Mike
www.komikaze.se
(finns lite bilder där och motiveringarna samlade för den som är intresserad)