måndag 4 augusti 2008

Mamma eller Mammon?

Att jobba med pensionärer är ett fint yrke, ett mycket viktigt arbete som kan vara och är väldigt givande men det är uruselt betalt och det drabbar inte bara de anställda utan än mer de äldre som förnedras och felbehandlas på sin ålders höst.

Detta är kränkande för vårt samhälle...

Att jobba och bolla med siffror och helst andras... är liiite finare och anses mycket viktigare och som nästan alltid är givande om man menar i ekonomiska termer och detta drabbar inte bara de som arbetar inom dessa områden utan även oss andra som blir imponerade och hyllar dessa magiker på siffror, andras siffror.

Detta är än mer kränkande för vårt samhälle...

Mamma har fått maka på sig för Mammon.
Mammon får inga liggsår och luktar inte, men det har gamla Mamma börjat göra...

I höst börjar en ny omgång av vår prisbelönta TV-serie, Veteran-TV som jag gör bland annat tillsammans med Bobbo Krull och Palle Honkanen.
Mer info på www.ur.se Kolla gärna det gör fler.

3 kommentarer:

Kawe sa...

Jag tror att det i grund och botten har att göra med kapitalism. Profit före ansvar, etik och medmänsklighet. Jag kan tyvärr bara se att det här ytterst allvarliga samhällsproblemet förvärras. Jag undrar när folk ska börja förstå att vården inte blir bättre på grund ut av privatiseringar.

Jag är annars mycket förväntansfull inför den nya säsongen av Veteran TV. Bland det bästa svenskproducerade som visas på TV.

Anonym sa...

Försök att förstå att folk blir gamla och dör
Bara det sker smärtfritt
Satsa på barn istället

Anonym sa...

Begravningsbyråer tjänar rätt bra