tisdag 30 december 2008

Ett lyckligt slut på det nya året...

Vad har skett, vad sker och vad kommer att ske?

Jag har haft ett omtumlande år med en del riktigt svåra personliga motgångar.
Men tack vare min inställning och att jag alltid försöker omvandla något negativt till något produktivt som sedan kan omvandlas och oftast också gör det, till något positivt gjorde att mitt år slutade bättre än det började.

Rent karriärmässigt så var det ett av de bättre åren.

Under våren var jag återigen rektor för elitutbildningen Standup Star på måndagarna och hade lyckan och äran att jobba med 10 nya duktiga elever.

Jag var ute på en "Standup Fight Night" turné med Måns Möller under februari och mars.

Jag hade en egen talkshow på Mosebacke 10 onsdagar efter varandra med gäster som Fares Fares, Hasse Aro, Tilde de Paula, Magnus Betnér, Caroline Krook, Tony Irving m.fl. och de som var där den natten kommer nog inte glömma när mark Levengood och Petra Mede tog över showen... haha...

Jag var runt hela landet med enmansteatern och showen Mistero Buffo, där jag ensam gör nästan 100 roller helt själv. Jag vart mordhotad och fick polisbeskydd, omtyckt ibland, ifrågasatt ibland, skrattad åt och med och hade ett jävla tempo i kropp och själ...

Jag spelade in ytterligare en ny omgång av vår nu prisbelönta VETERAN-TV, vi fick Ikaros priset i vår.

Jag och vår fotograf Emil, fastnade på flygplatsen i den befriade delen av södra Kurdistan, eftersom Viking Airlines, sålt biljetter till ett flyg som inte fanns och hade ett telefonnummer som inte kunde nås. Där satt vi fast i 16-17 timmar utan mat och information... vilket gjorde att jag missade min sista spelning av Mistero Buffo i Sundsvall... kanske roligt nu men inte då.

Jag och Måns gjorde återigen en skönt regnig och blöt västkust turné på sommaren med våra fina komikerkollegor och nära vänner.

En sjuk sommar där alla verkade göra slut... så slut även på mitt äktenskap.

En grymt bra organiserad Svenska Standup Galan som sköttes exemplariskt av Marcus och Fritte.

Var även med på den tre dagar långa nypremiären av Mårten Anderssons RAW på Blue Moon Bar och China Teatern, den mannen har jobbat hårt och det är kul att se Mårtens framgångar han är värd det, han klippte även ihop min standup akt, jag såg den och är nöjd. Den ska sändas på Kanal 5 i vår i samma RAWprogram som Johan Glans akt tydligen, kul för mig eftersom jag gillar Glans skarpt.

Årets och Sveriges största standup händelse alla kategorier var vår turné - Björn, Måns, Soran & Özz - TURNÉN 2008 som jag producerade och medverkade i. Den blev en enorm succé med ca 40.400 åskådare. Avslutades magiskt och stort med stående ovationer på ett fullsatt Cirkus.

Jag kom nära några fler och bort ifrån några andra...

Sen åkte jag till New York i tre veckor helt själv... det var helt underbart och väldigt bra för mig, min kropp och mina tankar... jag fick tillbaka en del av mitt lugn... men inte allt ;)

Nu sitter jag här och tänker på alla som hjälpt och stjälpt mig under detta året... Den övervägande känslan är varm och behaglig men med små obehagliga stick som övergår i förlåtelse och förståelse för dom som gjort mig illa och kärlek och leende för dom som stött och hjälpt mig... TACK för att NI är NI.

Jag börjar att jobba den 30 januari 2009 inbjuden av den store Lennie Norman på hans Jubileums show på Norra Brunn där han firar 60 år som människa, 40 år som artist och 20 år som standup komiker.

I februari ska jag spela in den allra sista omgången av VETERAN-TV tillsammans med min gode vän och kollega Bobbo Krull.

I vår och med start 24 februari i Hässleholm och med avslut helgen den 3-4 april på Norra Brunn så kommer jag att åka ut på standupklubb turné runtom i Sverige med en helg även i Norge, på Latter. Den kommer att heta "Özz Nûjens Klubbturné med Aron, David och Ola" info och bilder på http://www.nujen.nu/

Gott nytt år på er alla och må just er 2009 bli fantastiskt eller som vi kurder säger; Sersala we pîroz be!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Gott nytt år på dig Özz!

Hälsningar en framtida bungy comedy-deltagare
http://infamousanon.blogg.se

Anonym sa...

Memoarer skall skrivas innan det är för sent

Anna sa...

Gött nytt år! :)

Nicklas sa...

PUSS!

BloggKollektivet sa...

Hittade hit av en slump, läste, å då måste man ju lämna en kommentar...gratulerar till frmgången och beklagar det sorgliga. Nytt år,nya tag, nya framgångar på alla plan!!!=)det är jag helt säker på...

anvemas sa...

Du får ha en god fortsättning på det nya året, och tack för det du gjort med det gamla året.Kommer att följa dina förehavanden så gott jag kan, och tar mej tid till.
Ha det bra............

Anonym sa...

Full Özz gäller

Anonym sa...

Den enes nöd, den andres bröd. Din skilsmässa förstår jag är en personlig tragedi för dig. Men jag är egosistisk, och inbillar mig nu att jag ska ha en chans på dig.

Rulle sa...

Är inte Ikaros priset ett störtskönt pris?

vera sa...

Tja Özz! Tänkte bara fråga om ni har bestämt vilket datum Skrattstock ska vara på i år? Var nämligen förra vårens höjdpunkt... Ha det fint!!

Yasemin sa...

Du är en tragisk liten varelse/turk som saknar ALLT vad kompetens innebär.
Inte undra på att du blev dumpad för Rickard, haha!!
Fattas bara att du smittar ner någon prostituerad med herpes igen, så är väl ditt liv fulländat?
Idiot-Turre!!