onsdag 27 februari 2008

Lisa Magnusson är rolig...

Lisa Magnusson dissikerar alla invandrarkomiker och kvinnliga komiker.

Självklart suger standup ibland, inte bara invandrarstandup eller kvinnostandup, all standup suger ibland. Av vad jag har sett så är det procentuellt fler amerikanska och engelska standupkomiker som suger än svenska. Jag säger det här efter att i flera år och omgångar, ha varit i England, USA och Kanada på klubbar och festivaler. Till skillnad från Lisa Magnusson. Svensk standup suger ibland och det bara är så, vissa komiker är dåliga, men synd att Lisa på Aftonbladet gör det till enbart kvinno och invandrarfråga. Lisa Magnusson är rolig, läs här: http://www.aftonbladet.se/kvinna/article1915476.ab speciellt med tanke på att hon bara sett ca 10 klipp på youtube och hittar på skämt själv, som hon sedan lägger i invandrakomikers mun. Jag tror inte hon vet vad hon pratar om, tyvärr... men hon vill prata och skriva. Kul också att Lisa omedvetet går patriarkatets ärenden...

När Zlatan gör mål för Sverige är han invandrarfotbollsspelare eller?

Vad är en kvinnlig komiker? Är Johan Glans kvinnlig komiker då, för att han är så medkännande, intuitiv och mjuk i rörelserna?

Jag har bott i Sverige sedan mer än 24 år, borde jag då inte vara 4 år mer svensk än en 20 årig Kalle Svensson?

Jag vet att jag är och jag känner mig som en av de bästa svenska standupkomikerna. Jag vet också att jag inte gillas av alla och grillas ibland av några, väldigt få journalister och visst suger jag som standupkomiker ibland, det är säkert så. Jag har också mina dåliga dagar.
Men jag suger inte som invandrarkomiker, som kurdisk komiker visst, som svensk också visst, men inte som invandrarkomiker.

Själv är jag i Norrköping nu på biblioteket dagen efter en fantastisk kväll på Skandiateatern med min föreställning Mistero Buffo i alla hundra roller spelad av mig, invandrarskådespelaren Özz, skriven av utlänningen Dario Fo och regisserad av svenskregissören Björn Granath.

3 kommentarer:

dansbanderz sa...

självklart är du lika svensk som jag eller alla andra svenskar, men rolig komiker vetefan? menmen smaken är ju som baken. personligen tycker jag att dina skämt brukar vara lite inskränkta och stereotypa. men du verka vara väldigt trevlig dock!

Rulle sa...

Liza Magnusson är inte rolig bara omogen och har inte humor
Det är medfött så hon kan inte hjälpa det....bara få ett tråkigt liv
Titta på mig....skrattar jämnt och lever 10 år längre
Om jag bara visste när det börjar

Anonym sa...

Det är hon ville var din uppmärksamhet och det fick hon nu när du skrev om henne. Sådana som hon ska bara ignoreras och låtas ruttna annars får de plats....